top of page

Lieke en Nienke winnen GOUD

De eerste wedstrijd van 2017 vond voor Samen Voor Terheijden plaats op 21 januari in Breda. Dit was de eerste voorwedstrijd voor zes van onze turnsters. Onze pupillen Lieke Post, Benthe Buijnsters, Nikki Nauta, Sietske de Wit en Simone Buijs hebben het geweldig gedaan. Allemaal zijn zij bij de eerste 10 geëindigd. Lieke werd zelfs EERSTE na een spannende wedstrijd. De gehele wedstrijd streed ze samen met een ander meisje om de eerste plaats maar Lieke eindigde op het hoogste podium. Met deze uitslag heeft ze zich geplaatst voor de regiofinale en ook nog voor de toestelfinales sprong en brug. Onze junior turnster Dana Broeders had ook haar eerste voorwedstrijd en Ilona Goossens en Mandy van Kooten hadden hun tweede voorwedstrijd. Ook deze drie hadden een plaats bij de eerste 10.

Een week later op 29 januari was alleen nog onze jeugd turnster Nienke de Wit aan de beurt in Sporthal De Parel te Fijnaart. Zij draaiden een super wedstrijd zonder fouten. Het was spannend tot het laatste toestel, maar won overtuigend met bijna twee punten verschil. Hiermee heeft ook Nienke zich geplaatst voor de regiofinale en haalde ze nog drie toestelfinales binnen; brug, balk en vloer.

De rest van onze turnsters zijn op 12 februari aan de beurt voor hun 1e wedstrijd in Vlijmen. In dit weekend valt tevens de regiofinale voor de derde divisie turnster.


bottom of page