top of page

Sportaanbod  

 
Jongens en Meisjes Springgroep

De springgroep biedt veel mogelijkheden betreft het (groeps)springen: minitramp, kast/plankoline, kast /minitramp,  pegases/minitramp, air-tumbling, etc. De springgroep is een leuke mix van turnen, spellen en springen voor zowel jongens als meisjes. De leeftijnden liggen rond de 7 en 13 jaar, maar ben jijwat jonger of ouder dan ben je ook van harte welkome om een kijkje te komen nemen tijdens de les op donderdag van 17.30 - 19:00 uur in De Cour in Terheijden.   .

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Turnen

Turnen maakt je lenig en sterk en je leert er ook goed balanceren. Samen met leeftijdsgenoten oefen je veel op toestellen zoals bijvoorbeeld de evenwichtsbalk, de lange mat, de spanbrug of de pegases. Maar naast deze toestellen doen we ook veel springen! Hierdoor leer je ook te springen met de minitramp en op de tumblingbaan.  Met turnen kun je al jong beginnen en je kunt er ook lang mee doorgaan, zoals ook te zien is bij onze turnsters. Wij hebben turnsters die al meer dan 15 jaar bij ons trainen! 

 
Opstap turnen

De jongste leden starten in de opstap groepen. Tijdens deze lessen worden de basistechnieken van het turnen aangeleerd op een speelse wijze en is er altijd tijd voor een leuk opwarm of afsluitend spel. In de groep, die tot nu toe alleen nog uit meiden bestaat, hangt een gezellige, energieke en leergierige sfeer. Deze groep is ongeveer vanaf 6 jaar, maar ben jij nog iets jonger dan is dat natuurlijk ook geen probleem en mag je gerust langskomen tijdens onze training om een kijkje te nemen en mee te doen.

Op het moment is dit een hele grote groep waardoor er twee lessen voor het opstap turnen zijn ingelast. De eerste groep op dinsdag is voor de meiden die voor het eerst te maken hebben met de sport of nog niet zo lang bij onze vereniging zitten. In de groep erna zijn er turnsters die al het nodige geleerd hebben. Zij doen soms ook al mee aan wedstrijden. Vanuit deze groep stromen de talenten door naar de wedstrijdgroepen. 

Deze groepen zijn ingedeeld op niveau en niet op leeftijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Wedstrijd Turnen

De wedstrijd turnsters behoren tot de selectie van de vereniging. Zij hebben al enige tot veel ervaring met de sport. Dit is een gezellig groep meiden die serieus bezig zijn met de sport. Ook zijn zij erg leergierig en vinden het leuk om nieuwe elementen te leren en mee te doen aan wedstrijden. Presteren is belangrijk in deze groepen, maar het plezier in de sport is nog belangrijker. In de eerste groepen op woensdag en vrijdag turnen dames tot 12 jaar. Zij hebben nog een voorgeschreven oefenstof en doen op goed niveau mee met de wedstrijden. De tweede groepen zijn de oudere dames het niveau varieert erg in deze groepen, van 6e divisie tot en met 3e divisie. 

Ondanks dat iedereen serieus bezig is met de sport blijft er veel tijd over voor grappen en grollen en daardoor is er een aangename gezellige sfeer gedurende de lessen.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

IMG_20191121_182054.jpg
IMG_20191125_123208.jpg
20191129_182735.jpg
image0.jpeg
image1.jpeg
bottom of page